.

24.01.2014 22:38

PRØVEKJØRING AV TESLA S.

Her om dagen prøvekjørte vi en Tesla S.

Vi var veldig spente, for vi hadde aldri sittet i en Tesla.

Vi hadde ikke sittet inne i en EL-bil heller.

Vi møtte en veldig hyggelig kar som villig fortalte om Tesla. Tydelig at han kunne sitt, og ivrig var han. Svarte på alt, og like blid. Han hadde vel snakket om Tesla hver dag i flere måneder, men det kunne ikke sees på han. Vel, etter en del spørring ang. (selvfølgelig lading,batteri og ladetid) utstyr og klemfarer( klemfarer pga at dørhåndtakene går inn av seg selv. Og nei, ingen klemfare)  var det på tide å prøvekjøre..

Det skal sies at vi prøvekjørte en Tesla Model S Performance. Den har den største batteripakka med 85kwt

Vi satt oss inn i bilen og lurte først på hvordan vi skulle starte bilen. vel, trykk inn bremsepedalen fikk vi beskjed om.

Jeg gjorde så, men hørte ingen lyd. Så hadde jeg startet bilen eller ei ? Jo da, bilen var klar. Satt bilen i "drive" og "kruset"

ut på veien. "kruse" var vel ikke helt ordet, for i det jeg trykket på pedalen så akselererte bilen som et jagerfly.

Litt overderevet, men for oss som forventet en fin jamn akselrasjon, ble litt forfjamset . For denne bilen akselererer fra 0-100 på 4.4 sekunder. Det er ikke mange "familiebiler" som gjør det. Vi har jo Porscher, ferrarier osv. men dette er en EL-bil.

Vi kjørte bilen ut på motorveien og fikk prøvd akselerasjon, veigrei og nedbremsing. Jeg må si at jeg er veldig overrasket over hvor bra bilen er. Vi har snakket om akselrasjonen, men jeg var sikker på at vi kjørte en 4 hjulstrekker, men det er det ikke, men bilen er så tung og med at battetiene sitter under bilen, får bilen et trykk mot asfalten som gjør at den sitter som støpt på veien. Det skal sies at vi ikke fikk prøvd i så stor fart at bilen glapp, men vi fikk prøvd den på snø, fikk bilen til å spinne, og den rettet seg opp med en gang. veldig imponerende. Vel etter denne lille prøvekjøringen, har vi kommet frem til noen konklusjoner:

POSITIVT:

 Nydelig utseende og form. Mange tekniske finesser. Bagasje - plass 900 liter. 5+2 seter. Man kan utforme sin egen bil. I forhold til andre EL-biler lav ladetid. I forhold til andre EL- biler stor radius. ca 50 km sommer, ca. 20 km vinter(alt kommer an på kjøring og kulde)

NEGATIVT:

Setebeltene kunne kommet frem automatisk. Dashbord virket litt billig.( Mye plast). Midtkonsoll ved beina mellom fører og passasjer virket litt malplassert. Legger man noe her kan det være farlig ved en oppbremsing etc. hvis løse ting hopper ut av denne konsollen. Burde vært lokk av et eller annet slag. Grillen virker billig. Her burde man gjort noen forbedringer.

TOTALT:

Fantastisk bil. Bilen er jo uten avgifter, men med alt av utstyr blir den litt i overkant av en vanlig årslønn. men 8 års garanti og lave verkstedskostnader burde vel allikevel dette være en bil som man burde se en ekstra gang på. Det er i hvert fall ikke noen annen EL-bil på markedet i dag som kan sammenlignes med dette.

Karakter: 8/10


 

 Neste år kommer også en SUV  modell X med 4 hjulstrekk, som man kan sette et hengerfeste på. Nå snakker vi!!

Bilder av SUV:

Tesla Model X

https://www.teslamotors.com/no_NO/modelx4

—————

Tilbake