25 års jubileum for Mazda MX-5 på New York internasjonale bil-show

17.04.2014 21:13

 

Mazda på New York Auto Show

Og feirer 25 års jubileum med Mazda MX-5

 

MX-5 symboliserer Mazdas bil-skaper filosofi og utrettelige arbeid for kjøreglede. Siden lanseringen i 1989, har MX-5 konsekvent tilbudt den type moro som bare en lett sportsbil kan, og har vunnet et stort utvalg av fans fra forskjellige land, kulturer og aldersgrupper. Mer enn 940 000 enheter har blitt produsert * 2 og modellen fortsetter å holde Guinness World Record for de mest solgte to-seters åpen topp sportsbil * 3 (mer enn 900.000 solgte enheter).

 

Mazda MX-5 Miata 25th Anniversary Edition som skal vises i New York er en spesialmodell med 25 års glede som skal deles med fansen.

Basert på uttrekkbart hard- topp modell, som er tilgjengelig med enten 6-trinns manuell eller automatisk girkasse, er den kun tilgjengelig i Soul Rød Metallic. Med grundig oppmerksomhet på detaljer så har alle områder av kjøretøyet som det svartmalte taket, A-stolpene, og sidespeilene; off-white skinninteriør og dørtrekk, håndferdig dekorative paneler, og innføringen av Bilstein dempere

Mazda vil også avsløre den nyutviklete SKYACTIV-Chassiset som skal brukes for den kommende generasjon av MX-5. Motor og chassis er utstilt sammen, og det vil være første gang SKYACTIV teknologi har blitt vist med midtstilt motor med bakhjulstrekk layout. Selv om den neste MX-5 vil inneholde den mest kompakte konfigurasjonen til nå, vil motoren bli plassert mer sentralt og tyngdepunktet senkes. Også, den kommende modellen vil inneholde enestående stivhet og kollisjonssikkerhet, har Mazda som mål å redusere den totale vekten på mer enn 100 kilo.

Mazdas styreleder, Takashi Yamanouchi sa, "Det opprinnelige konseptet bak MX-5 var så enkel;. Å tilby den rene gleden av en lett sport bil som beveger seg akkurat som sjåføren har til hensikt, samtidig som det svarer til økende sikkerhets-og miljøkrav. I løpet av de 25 årene siden lanseringen har vi måtte stadig gjenoppfinne MX-5-langt utover enkel evolusjon-for å være tro mot det opprinnelige idealet. Historien om MX-5 er en av endrer alt for å holde på det samme. En historie av innovative, for å bevare "

 

Mazda MX-5 Miata 25th Anniversary Edition (US spesifikasjon)
Mazda MX-5 Miata 25th Anniversary Edition (US spesifikasjon)

 

 

 

 

 

 

 

 

SKYACTIV-Chassis for neste Mazda MX-5
SKYACTIV-Chassis for neste Mazda MX-5

 


Se flere bilder av denne legendariske bilen her >>>>>
 
 

 

 

 

—————

Tilbake