ASTON MARTIN TAR DOMINERENDE KLASSE SEIER I LE MANS

Søndag 15 juni 2014: Den hel danske besetningen med # 95 Young Driver AMR V8 Vantage GTE kjørte til seier i GTE Am klassen i 2014 i 24 timersløpet på Le Mans. Den Gulf kledde bilen var ferdig to runder foran sin nærmeste rival i det som var den største klassen av det berømte utholdenhetsløpet med 15 konkurrerende GT-biler.

I motsetning til gleden  Am klasse - seier, ble det en stor utfordring med nr. 97 GTE Pro bilen.Det ble en bitter skuffelse da den fikk en servostyring lekkasje og kostet dem fem runder på banen og og kom på en sjette plass.

Aston Martin Racing  kjørerere Nicki Thiim, Kristian Poulsen og David Heinemeier Hansson vil vende tilbake til Danmark som 24 timersløps vinnere på Le Mans  etter å ha ledet verdens mest berømte løp mesteparten av løpet og endte to runder foran sin nærmeste rival.

Denne GTE Am seieren har fanget hjertene til millioner av fans som ser på race rundt i verden, og som reflektere over det tragiske tap av den danske sjåføren Allan Simonsen her på Le Mans i fjor. Vi har oppnådd det vi var ute etter fra i fjor,  "kommentarer Young Driver Team Eier Jan Struve. "Vi har nå oppfylt det, og vi vet at Allan har vært og heiet på oss og smiler ned på oss og, selvfølgelig, han har vært i våre tanker. Denne seieren er svært viktig for oss, og jeg er stolt av alle på laget og sjåførerene. De er alle vinnere på Le Mans.  # 97 GTE og dens sjåfør Darren Turner (GB), Stefan Mücke (DE) og Bruno Senna (BR) viste seg frem og hadde en fin oppvisning, kjempet med arbeidene Ferrarier, Porscher og Corvettes i 18 timer før en servostyrings - rør løsnet. "Vi ledet klassen av og på meste av løpet," kommenterte to ganger Le Mans GT klasse-vinner og langvarige Aston Martin Racing kjører Darren Turner."Tidlig i løpet, viste Corvette sin hastighet, men planen var å være tett på, men å holde seg unna problemer,

Men regnet kom og avbrøt våre planer og vi måtte legge ny plan;kjøre forbi en etter en og ta ledelsen. Corvettene hadde problemer og Porschene falt tilbake og nr 51 Ferrari byttet plasser med oss mange ganger.

Vi var ledet  løpet da plutselig problemene med servostyringen brakte oss inn på depotet.

Til tross for bil nr 97 kom i en ulykke, gikk ikke laget glipp av en Champagne feiring denne helgen. pit crew  mannskapet vant en pris for beste teknisk assistanse team og presentasjon. "Vi har sett begge sider av motorsporten denne helgen," kommentarer teamleder John Gaw. Lag Nr. 95 har lenge fortjent denne seieren, og det er en reell følelse av poetisk rettferdighet. På den annen side, med L 97 og 99 har vi sett hvordan en veldig liten sak kan endre løpet for de lagene som har vist at de har alt som kreves for å vinne dette løpet,

Lag nr. 99  har smakt den grusomste side, men har håndtert den godt og har vist ekte sportsånd hele helgen. "Nå kan vi gå videre og fokusere på andre halvdel av World Endurance Championship, og ser til å ta så mange poeng fra hver runde som vi kan. " Den neste runde av FIA World Endurance Championship (WEC) finner sted 20. september 2014 Circuit of the Americas i Austin, Texas.