Formel 1 Monza, Italia 9.9.2014

Vinner på Monza-banen i dag var Lewis Hamilton, Mercedes.

På 2. plassen i kom Nico Rosberg, også Mercedes. Og på 3. plass kom Massa, Williams -Mercedes.

På de neste plassene var det Bottas som tok 4 plassen.

Ricciardo på 5.

Vettel på 6.

Magnussen kom inn på 7 plass, men han fikk en tidsstraff som dro på ekstra  7 sekunder.

Det er Hamiltons dag i dag!!

Lewis Hamilton fikk en skikkelig revansje da han etter å få en elendig start, klarte til slutt å vinne. Dette kjentes godt etter de forrige løpene sørlig da han måtte bryte i Belgia.

Han nærmer seg stygt Rosberg som ligger som nr. 2 sammenlagt. Men det blir spennende da Rosberg kom inn på 2.plass i dag. Det betyr at Hamilton knappet inn på 5 poeng

Felipe Massa fikk sin første pallplass for Williams, da han kom inn på 3.plass, mens hans lagkamerat Vatteri Bottas kjempet seg frem etter en bedregelig start og kom inn på 4. plass. Rett i forkant av Red Bull-duoen Daniel Ricciardo og Sebastian Vettel.

Hamilton hadde i starten av løpet en umiddelbart problemer med noe programvareproblemer. Måtte slippe seg ned slik at Rosberg kunne snappe ledelsen fra McLarens Kevin Magnussen og Massa.

Britens kamp tilbake fra fjerde kom når Rosberg gjort en helt uventet feil i Rettifilo sjikanen ved starten av runde 9, som kuttet sin ledelse fra 3,9 til 2,3 sekunder. Massa og Hamilton hadde allerede passert Magnussen i femte runde, men Hamilton plukket deretter på Massa rundt utsiden som paret ledet inn i den første sjikanen på Lap 10.

Både Rosberg og Hamilton gjorde enkle stopper, bytte bort på hard-sammensatte dekk på henholdvis runde 24 og 25, og sluttet bare 1.8s fra hverandre til slutt.

Svaret kom i 29. runde når Rosberg gjorde sin andre feil på Rettifilo, og denne gangen gikk Hamilton opp i ledelsen, og den ville han ikke gi slipp på.

Tredje og fjerde for Williams var et enormt bra resultat, og flyttet teamet foran Ferrari og opp til tredje i Konstruktør plasseringene.

Vettel holdt det gående i femte, men var maktesløse til å forsvare når lagkamerat Daniel Ricciardo kom farende tilbake opp feltet i en av de beste stasjonene i ettermiddag. Australieren hadde relativt friskere gummi, etter å ha skiftet i den 26. runden, og tok full nytte å dykke ned på innsiden av Vettel på 47. runden.

Vettel klarte igjen å avverge for Magnussen, Perez og Button, sistnevnte duoen  hadde en episk kamp et par runder tidligere. De forble låst i en spent kamp til de krysset mållinjeflagget.  Magnussen kom foran Perez og Button, men fikk en ekstra straff på 7 sekunder da han kjørte Bottas av veien i  den første sjikanen. og falt ned til 10 plass,

Kimi Raikkonen kjørte dermed til en lei niende for Ferrari på en dag da lagkamerat Fernando Alonsos bil hadde mekaniske problemer med girkassen, for første gang denne sesongen. Det ble kun 7 runder.
Danill Kvyat gjorde nesten alt rett på slutten da han nesten klarte å snappe 10 plassen, men var vel litt for ivrig og sled ut av banen. Han klare å komme inn på igjen ganske fort, men måtte nøye seg med 11 plassen

Grosjean kom under angrep sent fra Sauber Esteban Gutierrez og paret kolliderte, en kollisjon hvilke Gutierrez fikk en drive-through straff - som ble konvertert til en 20-sekunders post-race straff.

Hvem måtte bryte løpet: Fernando Alonso Ferrari 28 runder og Max Chilton Marussia-Ferrari  5 runder.

Rosberg har nå 238 poeng til Hamiltons 216 og Ricciardo har 166, Bottas har gått forbi Alonso 122 til 121.

I konstruktørmesterskapet tok Mercede 454 poeng med Red Bull på andreplass med 272. Williams er på tredjeplass med 177 foran Ferrari med 162, Deretter McLaren på 110 og Force India på 109th