Stor MINI kontingent på Abu Dhabi Desert Challenge

Italiensk Baja (IT), 16 mars 2014. X-raid Team, Martin Kaczmarski, i sin MINI all4 Racing # 203. Bildet er copyright free ... Vis alle medier

Pressemelding.

26 mars 2014.

Stor MINI kontingent på Abu Dhabi Desert Challenge / / Dakar vinner Joan "Nani" Roma starter i MINI all4 Racing .

München (DE). FIA World Cup for Cross Country rally er i full gang. Den neste store løp utfordringen på kalenderen er det tredje løpet  som  kommer i form av Abu Dhabi Desert Challenge, fra 6 til 10 april

MINI og Monster Energy X-raid teamet reiser til den tredje runden av 2014 sesongen som ønsker å bygge videre på de solide siste resultatene.

I andre runde av mesterskapet, Baja Russland, ble den lokale favoritten Vladimir Vasiljev nr. 2 i MINI all4 Racing, som er basert på MINI John Cooper Works Countryman og fjerde plass i tredje runde, Baja Italia.

Hans unge lagkamerat Martin Kaczmarski (PL) kom på  fjerde og femte og femte plass. Det vil være en mye større kontingent av MINI all4 Racings utstilt i Abu Dhabi. The X-raid teamet vil kjøre seks biler i ørkenen. Blant førerne i aksjon er Dakar vinner Joan "Nani" Roma (ES), som kommer tilbake bak rattet for første gang siden han vant i det tøffeste rally i verden januar i år.

Spanjolen kommer som regjerende mester, etter å ha vunnet fjorårets Desert Challenge. Abu Dhabi Desert Challenge ble første gang arrangert i 1991. Årets krevende rute tar konkurrentene på en 2,015.8 kilometer vandringen gjennom ørkenen. Forholdene er svært lik de man ser på Dakar Rally: fin ørkensand, der bilene lett kan bli sittende fast. Denne sesongen har MINI all4 Racing allerede vist på mer enn én anledning at det kan sikkert, og tilsynelatende uanstrengt, overvinne disse ekstreme forholdene.

Foto/artikkel:BMW.media